Blogda Ara

30 Temmuz 2012 Pazartesi

TARİHİ SULTANAHMET KÖFTECİSİ-SELİM USTA

92 sene önce Mehmet Seracettin Efendi Sultanahmet'te küçük bir dükkan açtı.. Kurduğu müessesenin dünya çapında duyulacağını, bulduğu tadın kuşaktan kuşağa aktarılacağını düşünmemişti belkide..
Hani genelde atadan dededen kalanlar korunamaz bozulur bir süre sonra özü; bu ailede ise tam tersi gerçekleşmiş; 4 kuşaktır sunulan lezzet ve kalite değişmemiş. Küçük bir kebapçı dükkanı iken Mehmet Seracettin Efendinin oğullarına,onlarında oğullarına torunlara aktarılmış..
1970'li yıllarda 'sultanahmet meşhur halk köftesi' olarak markalaşmaya başlamış. Zamanla en çok taklit edilen marka haline gelince taklitlerinden ayırt edilmek için ismine 2.nesilden Selim Tezçakın'ın ismi 'SELİM USTA' eklenmiş.
Halen ailenin 4. nesili Sultanahmet'te merkez şubesi olmak üzere 4 şubeyi işletmektedir...


Tadına gelince gerçekten muhteşem ve de sunumu oldukça iştah açıcı :) yanında gelen turşu, acı sos, ortaya piyaz da  isteyince...mükemmel bir lezzet çıkıyor ortaya. köfte ise yumuşak ve oldukça lezzetli; sanırım yediğim en güzel  köftelerden!
bide restoranın içerisi cezbediyor sizi, tarih kokuyor içerisi..kurucuların siyah beyaz fotoları, gazete yazıları ve eski usul işleyen bi düzen, oldukça salaş. Sanki o yıllardan kalmış gibi. İşletme çalışanlarıyla birlikte o havayı korumayı başarmış,tam bir esnaf lokantası...


taklitleri nedeniyle orjinal sitesinden bilgi almanızı tavsiye ederim http://www.sultanahmetkoftesi.com/index.html

ve ilk defa yiyecekseniz Sultanahmet merkezdeki ilk açılan restoranda yemelisiniz!









Sultanahmet Merkez Adres: Alemdar mahallesi Divanyolu caddesi No:12 istanbul   
Tel: 02125200566

1 yorum:

Sara Maria dedi ki...

Tüm taklitlerine rağmen yurt içinde ve yurt dışında açtığı şubelerle dünya markası olma yolunda devam ediyor. Sultanahmet Köftecisi dürüst fiyatlarla dürüst yiyecek hizmeti veren bir yer, özel bir duraktır.