Blogda Ara

13 Şubat 2015 Cuma

EDİRNE TAVA CİĞERCİSİ NACİ USTA

Beşiktaş'tan bir lezzet durağı daha! Edirne Tava Ciğercisi Naci Usta... Ihlamurdere'de küçük bir restaurant. Yemekler ise oldukça leziz! Edirne'den sonra bir de Beşiktaş'a şube açılmış yıllar önce. Hakkettiği ilgiyi de görmüş tabiki. Ciğer seven insanlar olarak ara ara gittiğimiz hatta misafirlerimizi de götürdüğümüz bir mekan. 
Bilindiği üzere tava ciğeri Edirne'nin yöresel bir yemeği. Bizim gibi gidip yerinde yiyin elbette, gayet lezzetli bir yemek. Ama o tadın aynısını İstanbul'da Naci Usta'da da bulmanız mümkün.
Ciğer kızartılarak hazırlanıp piyazlık soğanla servis ediliyor, yanında acı bir sos ve de kurutulup kızartılmış kırmızı biber getiriliyor. Bu acı kırmızı biberler de yine Edirne'nin yöresel tatlarından. Acı severler için yemeği çok daha zevkli hale getirdiğini söylemek gerek! Yanına da yoğurt veya piyaz söyleyebilirsiniz. Toprak kapta getirilen yoğurt gerçekten lezzetli!
Ciğer sevmeyen birisi de oldu ki sizinle bu mekana geldi. Hiç sıkıntı yok, köfte de mevcut Naci Usta'da. Gayet de başarılı. Yine ciğer gibi soğanla bir de pilav ile servis ediliyor.

Ne diyeyim gidin bir deneyin! :)


İnternet adresi: http://www.edirnelinaciusta.com/index.html
Adres:Türkali Mah. Ihlamurdere Cad. 111/A Beşiktaş/İstanbul 




Hiç yorum yok: