Blogda Ara

17 Şubat 2015 Salı

KAŞIKÇI PİLAV - 4.LEVENT İSTANBUL

Bir zamanlar Emniyet Evleri Mahallesinde ikamet ederken tek geçtiğim restauranttı Kaşıkçı Pilav... Neden mi? Bekarsanız ve evde yemeğiniz yoksa, yorgunsanız, aceleniz varsa, tek başınıza yemek yapmak istemiyorsanız, öğrenciyseniz, çalışansanız,civarda esnafsanız, çok paranız yok ama doyurucu ve güzel bir yemek yemek istiyorsanız, kaşıkçı pilav tam da imdadınıza yetişen bir restauranttır. Ben de hep böyle zamanlarda tercih ediyordum burayı. Özellikle akşam saati metro çıkışından çıktığınızda hala yemek düşünürken bir paket karışık pilav alıp eve gitmek harika bir öğüne dönüşüyordu. veya orda yiyip önce çorba sonra tatlı ile de zenginleştirmek de gayet keyifli idi.

Uzunca bir süre müdavimi olduğum bu mekana o muhitten taşınınca bir süre gitme imkanı olmadı.Ama sık sık pilavını dile getirdiğimi hatırlıyorum 'olsa da yesek' diye:) ve en son 3-4 ay kadar önce yolumuz oralara düşünce gittiğimde lezzette beklediğim üzere hiçbir değişiklik yoktu!
Öncelikle üzerine tereyağlı sosla gelen mercimek çorbası ,üzerine de pilav, tavuk, kuru fasulye, çoban salatadan oluşan karışık pilav yiyin. En güzel menüsü bence bu! Karışık deyince zaten hemen önünüze bu dörtlüden oluşan bir pilav tabağı gelir. Servis basit, lezzet mükemmel!... Peki nereden geliyor bu pilavın lezzeti derseniz, içeri girince sıra sıra dizilmiş has trabzon tereyağı paketlerini görürsünüz. Gerçekten enfes bir tat katıyor pilava. İstemezseniz kuru fasulyesiz de alabilirsiniz pilavı. Tavuk istemiyor iseniz et kavurma da alabilirsiniz, ara ara bunu da tercih ediyordum. Et kavurmada da başarılılar. Bir de yemek üstü tatlı derseniz, irmik helvası var. Sevenler için lezzeti yine yerinde..Yemek çeşidi az ve öz ama doymuş ve zevk almış bir şekilde çıkarsınız mutlaka bu küçük restauranttan. Yine söyleyeceğim. Salaş, küçük esnaf lokantalarını hep daha samimi ve sıcak buluyorum. Böyle yerlerde beklenmedik mükemmel tatlar bulursunuz ve mutlu ayrılırsınız.
Bu sebeple bu tarz mekanlardan hoşlananlara tavsiyemdir:)

Nasıl gideyim derseniz 4.levent metro istasyonu emniyet evleri çıkışından çıkın. Tam karşı sağdan bir yol gider.Devam edince sağda marketi solda Kaşıkçı Pilavı görürsünüz.

Foursquare puanı:8,7 https://tr.foursquare.com/v/ka%C5%9F%C4%B1k%C3%A7%C4%B1-pilav/4e1f94cfa80968cf3e2cbfc3
Facebook adresi: https://www.facebook.com/pages/Trabzon-Ka%C5%9F%C4%B1kc%C4%B1-Pilav%C4%B1/204217766264931

Hiç yorum yok: