Blogda Ara

27 Şubat 2015 Cuma

MİLANO GOURMET - NİŞANTAŞI

Nişantaşı'nda bir gurme dükkanı ve şaraphane... Adından da anlaşıldığı üzre İtalya'dan gelen ürünlerin ağırlıklı olarak bulunduğu bir şarküteri... Benim için ise peynir cenneti... 14 Şubat'ta tesadüfen girdiğimizde tam olarak farkında değildik tüm bu çeşitliliği birarada bulabileceğimizin. İlk katı şarküteri ve yemek yenilebilen bir alan olarak dizayn edilmiş. İlk girdiğimizde her markette görmediğimiz italyan marka ürünler görünce alışveriş yapma ihtiyacı hissettik. Bi güzel gezindik, inceledik ne var ne yok. Peynirlere ise bayıldık İspanya'da bulduğumuz peynirler burada da vardı. O sırada duyduk ki bir de alt katı varmış. Üstteki şarküteri ve restaurant karışımı şirin ortam alt kata inince bambaşka bir ambiyansa büründü. Duvar boydan boya şarap mahzeni olarak dizayn edilmiş, ortaya ise kocaman tek bir masa konulmuş, kırmızı şamdanlarla süslü. İçerisi romantizm barındırıyor kesinlikle. O kocaman masada karşılıklı oturma düzeni yapılmış özellikle sevgililer için güzel bir akşam yemeği ortamı tasarlanmış.
Yemek yeme niyetiyle gitmediğimiz için peynir tadımı yaptık. Şarküteri bölümündeki beyfendinin gösterdiği ilgi ile bol bol peynir tattık. İtalyan usulü peynir ve jambon tabağı istedik. Tam da hoşlanacağımız şekilde bize sora sora harika bir tabak getirdiler masaya. Biz peynirleri keşfettikçe daha fazlası geldi ikram olarak. Fransız brie, emmental, gouda,manchego'nun ardından eski gouda, ve bir çeşit gouda daha ve ingiliz cheddar denedik. Aralarından favorim ingiliz cheddar oldu kesinlikle! ikincisi ise İspanya'nın bir peyniri manchego! ve eski gouda da yine farklı ve lezzetli.
Şarap severler peynir tabağının yanına dilerlerse mahzenden bir şarap seçerek daha da keyifli hale dönüştürebilirler bu zevki...

Güleryüzlü ve ilgili çalışanları ile de her türlü memnun kalacağınız bir mekan Milano Gourmet...

Yemeklerini de merak ediyorum. Denediğimde paylaşacağım :)
















Hiç yorum yok: